Akasya Pilavı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Akasya Pilavı

Mesaj tarafından yakamoz Bir C.tesi Mayıs 16, 2009 5:55 pm

Akasya Pilavı

Malzemeler
3 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
5 Adet arpacık soğan
250 gr kuzu eti
1 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet domates
Yarım demet dereotu
Yeterince et suyu
Tuz

Hazırlanışı
Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
Margarini tencereye alın.
Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın.
Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin.
Eti ise küçük parçalar halinde kesin.
Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.
Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin.
Havucu rendeledikten sonra ilave edin.
Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin.
Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
Ayırdığınız et suyunu ilave edin.
Kaynayınca pirinci içine atın.
Suyunu çekene dek pişirin.
Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın.
avatar
yakamoz
Moderator

Mesaj Sayısı : 1316
Kayıt tarihi : 02/12/08
Nerden : Adapazarı

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Akasya Pilavı

Mesaj tarafından GÜL GÜZELİ Bir Ptsi Mayıs 18, 2009 11:23 pm

oof oofff kitapçııı işte bu yemek bize göre..gelde gamze ablayı kandıralımda bize yapsın:)
avatar
GÜL GÜZELİ

Mesaj Sayısı : 1052
Kayıt tarihi : 09/02/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz