BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Mesaj tarafından K€VSER Bir Cuma Ocak 23, 2009 12:09 am

--------------------------------------------------------------------------------

Öncelikle kafanızdan bir takım düşünceleri atın, pastırma yapılır mı? Güzel olur mu? Zor değil mi? Hayır çok kolay ve dışarıda satılan pastırmadan çok daha güzel oluyor. Sadece yapmak isteyin. Bu tarifi okuduktan sonra sizlerden tek bir şey istiyorum, en yakın kasap veya markete gidip 1kg et alın ve deneyin, ne kaybedesiniz?


Alınması gereken et kontrafile olmalıdır. Etin bu kısmı daha yumuşaktır, bu konuda farklı görüşler gelebilir ancak deneyimlerimle sabittir ki tek tavsiyem kontrafiledir.

1 kg aldığınızı farzedelim, etin yağlarını zevkinize göre alın, eti bir tepsiye yatırın, etin alt ve üst kısmını ince tuz (sofra tuzu) ile kaplayın, tuz ile o kadar kaplamalısınız ki et görünmemeli, daha sonra bu etin üzerine bir mermer kapatın, sıkıca koli bantları ile sarın. Evinizde serin bir yere veya buzdolabınızı meyvelik çekmecelerinden birini çıkartarak tepsiyi buraya yerleştirin.Tepsi eğik olmalıdır çünkü tuz yardımı ile et fazla miktarda su kaybedecektir. Tepsinin altına bu suyun birikebileceği bir kap koyun.

İlk günlerde et çok su kaybedecektir. Bu suyu fırsat buldukça dökün, fazla bekletmeyin.

2 güde bir eti çevirin (alt-üst biçiminde), tuzlama işlemini tekrarlayın, etten su gelmeyene kadar buna devam edin. Tuzlama olayından sakın korkmayın, bol bol tuz unutmayın. (Tuz torbasından boca edin)

Su gelmesi kesildikten sonra et kahverengi bir görünüm alacaktır, bu doğru yolda olduğunuza işarettir. Bir su dolu kap içinde eti yaklaşık 2 gün bekletin, burada amaç fazla tuzun etten ayrılmasıdır. Suyu sık sık değiştirin.

Daha sonra eti bir ip yardımı ile serin bir yere asın ve 1 gün kurutmaya bırakı, serin yeri olmayanlar bu işlemi buzdolabında yapabilirler.

Artık ete çemen sürme zamanı gelmiştir, çemeni ister kendiniz yapın ister dışarın zevkinize uygun olanı alın, çemeni sürerken elinize plastik bir eldiven giyerek ve eldiveni hafifçe ıslatarak çemeni sürmek çok daha kolay olacaktır.

2 günlük bir bekleme ve kuruma zamanından sonra mükemmel bir pastırma olacak, 2 gün sonunda pastırmayı nylon folyoya sarın ki fazla kurumasın. Hiçbir katkı maddesi olmayan, en kaliteli, yağsız etten yapılmış bir pastırmaya şu an piyasada ulaşmak neredeyse imkansız.

Saygılarımla
avatar
K€VSER
Moderator

Mesaj Sayısı : 896
Kayıt tarihi : 14/01/09
Yaş : 35
Nerden : Almanya TR KaYSeRi

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Mesaj tarafından K€VSER Bir Cuma Ocak 23, 2009 12:26 am








avatar
K€VSER
Moderator

Mesaj Sayısı : 896
Kayıt tarihi : 14/01/09
Yaş : 35
Nerden : Almanya TR KaYSeRi

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Mesaj tarafından Nevzat HARMANCİ Bir Cuma Ocak 23, 2009 1:10 am

KEVSER HARİKA OLMUŞ ELİNE SAĞLIK TARİFİNİDE BEĞENDİM DENEMEK LAZIM
avatar
Nevzat HARMANCİ

Mesaj Sayısı : 461
Kayıt tarihi : 17/01/09
Yaş : 48
Nerden : karaman konya/eregli ist

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Mesaj tarafından K€VSER Bir Cuma Ocak 23, 2009 2:07 am

Smile
avatar
K€VSER
Moderator

Mesaj Sayısı : 896
Kayıt tarihi : 14/01/09
Yaş : 35
Nerden : Almanya TR KaYSeRi

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Mesaj tarafından NiL Bir Cuma Ocak 23, 2009 2:07 pm

Kokusu Buraya Geldi Smile Eline Saglik Kevser

-_________ www.oanfm.com __________-


avatar
NiL
Admin

Mesaj Sayısı : 1639
Kayıt tarihi : 07/10/08
Nerden : Oan'dan

http://www.oanfm.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

selam

Mesaj tarafından fatih71 Bir Cuma Ocak 23, 2009 3:00 pm

düsüncen güzel brovo

fatih71

Mesaj Sayısı : 33
Kayıt tarihi : 26/12/08
Yaş : 35
Nerden : KIRIKKALE

http://www.oanfm.de.vu

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Mesaj tarafından K€VSER Bir Perş. Nis. 23, 2009 1:16 am

abooowwwww Pastirmaaa sevilmezmiiii ALTiNN degerinde gramiii..
avatar
K€VSER
Moderator

Mesaj Sayısı : 896
Kayıt tarihi : 14/01/09
Yaş : 35
Nerden : Almanya TR KaYSeRi

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Mesaj tarafından NiL Bir Perş. Nis. 23, 2009 3:20 pm

Bende Sevmiyorum Pastirma; Isterse Pirlanta Degerinde Olsun tebessüm

Yiyemiyorum Sevemiyorum Napim tebessüm

-_________ www.oanfm.com __________-


avatar
NiL
Admin

Mesaj Sayısı : 1639
Kayıt tarihi : 07/10/08
Nerden : Oan'dan

http://www.oanfm.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Mesaj tarafından K€VSER Bir Perş. Nis. 23, 2009 4:10 pm

hmmmm
avatar
K€VSER
Moderator

Mesaj Sayısı : 896
Kayıt tarihi : 14/01/09
Yaş : 35
Nerden : Almanya TR KaYSeRi

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Mesaj tarafından secil67 Bir Perş. Nis. 23, 2009 7:57 pm

cok lezzetli görünüyor kevsercimm ..

ins bir gün denerimm tarifii ben de hep zor bilirdim ins becerebilirim Smile tsklerrr ablacimmmmmm

secil67

Mesaj Sayısı : 362
Kayıt tarihi : 04/02/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Mesaj tarafından GÜL GÜZELİ Bir Paz Mayıs 03, 2009 5:57 pm

aynen bende sevmiyorum....bişeyi yemem için önce gözüme sonra burnuma hitap etmeli...kokusu çok kötü ya:)
avatar
GÜL GÜZELİ

Mesaj Sayısı : 1052
Kayıt tarihi : 09/02/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Mesaj tarafından GÜL GÜZELİ Bir Ptsi Mayıs 04, 2009 3:54 pm

Smile damak tadımız uyuyor başkanım:)
avatar
GÜL GÜZELİ

Mesaj Sayısı : 1052
Kayıt tarihi : 09/02/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: BuYRuN PaSTiRMa YaPaLiM...PaSTiRMa YaPiMi....

Mesaj tarafından Sponsored content


Sponsored content


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz