Anadolu Sini Baklavası
2 posters
:: Muhabbet Olsun :: Mutfagimiz
1 sayfadaki 1 sayfası
Anadolu Sini Baklavası
Hamuru için :
Yarım kilo un
2 Adet yumurta
1 Çimdik tuz
2-3 damla limon suyu
Yarım su bardak su
Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
1 Adet limon suyu
Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat
>[b]Hazırlanışı>[/b]
[list]
[*]Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın.
[*]İçine limon suyunu katıp ateşten indirip soğumaya bırakın.
[*]Hamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp, hamur haline getirin.
[*]Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirin.
[*]Yumruk iriliğinde parçalara ayırın.
[*]Bezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın.
[*]Tepsiyi yağlayın.
[*]Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı döşeyin.
[*]Üzerine fıstık serpiştirin.
[*]Diğer hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin.
[*]Baklavayı istediğiniz şekilde kesin.
[*]Son olarak üzerine kızgın yağ gezdirin.
[*]Fırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirin.
[*]Fırından çıkarınca fazla yağını süzün.
[*]Üzerine soğuk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
[/list]
Yarım kilo un
2 Adet yumurta
1 Çimdik tuz
2-3 damla limon suyu
Yarım su bardak su
Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
1 Adet limon suyu
Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat
>[b]Hazırlanışı>[/b]
[list]
[*]Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın.
[*]İçine limon suyunu katıp ateşten indirip soğumaya bırakın.
[*]Hamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp, hamur haline getirin.
[*]Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirin.
[*]Yumruk iriliğinde parçalara ayırın.
[*]Bezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın.
[*]Tepsiyi yağlayın.
[*]Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı döşeyin.
[*]Üzerine fıstık serpiştirin.
[*]Diğer hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin.
[*]Baklavayı istediğiniz şekilde kesin.
[*]Son olarak üzerine kızgın yağ gezdirin.
[*]Fırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirin.
[*]Fırından çıkarınca fazla yağını süzün.
[*]Üzerine soğuk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
[/list]
Geri: Anadolu Sini Baklavası
Bu güzel tarif için teşekkür ederim ...Devamını dilerim...
yakamoz- Moderator
- Mesaj Sayısı : 1316
Kayıt tarihi : 02/12/08
Nerden : Adapazarı
:: Muhabbet Olsun :: Mutfagimiz
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz