Orman Kebabı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Orman Kebabı

Mesaj tarafından fatih71 Bir Cuma Ocak 23, 2009 4:33 pm

300 Gr but tarafından yağlı koyun eti
4 Adet büyük patates
3 Adet orta büyüklükte havuç
5 Çorba kaşığı margarin
250 Gr soğan
1/2 Kahve fincanı iç bezelye (veya konserve edilmiş iç bezelye)
1 Çorba kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
2 veya 2,5 Su bardağı su
[table style="MARGIN-LEFT: 0px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=440 border=0][tr][td][b]Hazırlanışı[/b][/td][/tr]
[tr][td style="HEIGHT: 57px"]

[list]
[*]Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
[*]Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür).
[*]Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır.
[*]Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
[*]Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
[*]Et iyice yumuşayınca patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
[*]Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.
[/list]
[/td][/tr][/table] Very Happy

fatih71

Mesaj Sayısı : 33
Kayıt tarihi : 26/12/08
Yaş : 35
Nerden : KIRIKKALE

http://www.oanfm.de.vu

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Orman Kebabı

Mesaj tarafından yakamoz Bir Ptsi Şub. 23, 2009 10:36 am

Bu güzel tarif için teşekkür ederim ......
avatar
yakamoz
Moderator

Mesaj Sayısı : 1316
Kayıt tarihi : 02/12/08
Nerden : Adapazarı

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz