Orman Kebabı
2 posters
:: Muhabbet Olsun :: Mutfagimiz
1 sayfadaki 1 sayfası
Orman Kebabı
300 Gr but tarafından yağlı koyun eti
4 Adet büyük patates
3 Adet orta büyüklükte havuç
5 Çorba kaşığı margarin
250 Gr soğan
1/2 Kahve fincanı iç bezelye (veya konserve edilmiş iç bezelye)
1 Çorba kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
2 veya 2,5 Su bardağı su
[table style="MARGIN-LEFT: 0px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=440 border=0][tr][td][b]Hazırlanışı[/b][/td][/tr]
[tr][td style="HEIGHT: 57px"]
[list]
[*]Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
[*]Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür).
[*]Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır.
[*]Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
[*]Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
[*]Et iyice yumuşayınca patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
[*]Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.
[/list]
[/td][/tr][/table]
4 Adet büyük patates
3 Adet orta büyüklükte havuç
5 Çorba kaşığı margarin
250 Gr soğan
1/2 Kahve fincanı iç bezelye (veya konserve edilmiş iç bezelye)
1 Çorba kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
2 veya 2,5 Su bardağı su
[table style="MARGIN-LEFT: 0px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=440 border=0][tr][td][b]Hazırlanışı[/b][/td][/tr]
[tr][td style="HEIGHT: 57px"]
[list]
[*]Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
[*]Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür).
[*]Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır.
[*]Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
[*]Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
[*]Et iyice yumuşayınca patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
[*]Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.
[/list]
[/td][/tr][/table]
Geri: Orman Kebabı
Bu güzel tarif için teşekkür ederim ......
yakamoz- Moderator
- Mesaj Sayısı : 1316
Kayıt tarihi : 02/12/08
Nerden : Adapazarı
:: Muhabbet Olsun :: Mutfagimiz
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz