Bademli Sarma Tatlı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Bademli Sarma Tatlı

Mesaj tarafından fatih71 Bir Cuma Ocak 23, 2009 4:24 pm

5 Adet yumurta
1 Su bardağından iki parmak eksik tozşeker
1 Su bardağından bir parmak eksik un
Yarım su bardağı irmik
Şurubu için :
2.5 Su bardağı tozşeker
3 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Vanilya
İçi için :
150 gr frambuaz marmelatı
1 Su bardağı kavrulmuş file badem
Süslemek için :
Yarım su bardağı bütün badem
50 gr krem şanti
Frambuaz
2 Adet taze incir
HAZIRLANISI
[list]
[*]Hamur için 5 adet yumurta ve 1 su bardağından iki parmak eksik tozşekeri kabarana dek karıştırın.
[*]1 su bardağından bir parmak eksik un ve yarım su bardağı irmik karışımını kevgirden geçirerek ekleyin ve iyice karıştırın.
[*]Tepsiye yağlı kağıt serin.
[*]Hamuru 1 santin kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün.
[*]220 dereceli fırında 10 dakik pişirin.
[*]Bu arada şurubu hazırlayın.
[*]3 su bardağı suyu ve 2.5 su bardağı şekeri kaynatın.
[*]Koyulaşmasına yakın yarım limon suyu ve vanilyayı ekleyin.
[*]Pişirdiğiniz hamurun üzerine şurubu dökün.
[*]Üzerine frambuaz marmelatı ve kavrulmuş file bademi yayıp rulo şeklinde sarın.
[*]Soğuduktan sonra üzerine frambuaz marmelatı sürün.
[*]Badem, krem şanti, frambuaz ve incir dilimleri ile süsleyin.
[*]Dilimleyip, servis yapın.
[/list]

fatih71

Mesaj Sayısı : 33
Kayıt tarihi : 26/12/08
Yaş : 35
Nerden : KIRIKKALE

http://www.oanfm.de.vu

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Bademli Sarma Tatlı

Mesaj tarafından yakamoz Bir Ptsi Şub. 23, 2009 10:46 am

paylaşım için teşekkürlerr...
avatar
yakamoz
Moderator

Mesaj Sayısı : 1316
Kayıt tarihi : 02/12/08
Nerden : Adapazarı

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz